Ергономски додатоци

9 од 10 луѓе страдаат од болка поврзана со начинот на кој работат на работното место.
Кенсингтон eргономски дизајнираните додатоци за работниот простор и патентиран SmartFit® систем го прават работењето удобно и продуктивно.
Kensington - Smartfit system – Систем за паметно прилагодувањe


Чекор 1 – МЕРИ Со секој SmartFit® производ, во пакувањето ќе добиете мерач на дланка. Овој мерач ќе помогне лесно да ја најдете точната SmartFit® боја на комфор за соодветните поставувања. Како да измерите? Со зглобот од десната дланка почнувајќи од почетната линија на мерачот поставете ја целата дланка преку дијаграмот. Врвот на средниот прст ќе ја посочи SmartFit® бојата.
Чекор 2 – ПРИЛАГОДИ Следниот чекор е да го прилагодите обоеното тркало на SmartFit® производот на Вашата боја и сте подготвени.
Чекор 3 – ПРОБАЈ Последниот чекор е да ги потврдите прилагодувањата на SmartFit® производот на работната позиција