Почитувани клиенти, Ве молиме, пред да ги користите нашите услуги, внимателно прочитајте ги следниве услови. Секоја посета на нашиот сајт како и купување, тоа значи дека сте ги прочитале овие услови и сте се согласиле со нив целосно.

Добредојде на сајтот klever.com.mk. KLEVER-MK ви дозволува да ги користите услугите и содржината на својот портал, која е предмет на следниве Услови на користење. Условите на користење се однесуваат на сите содржини и услуги klever.com.mk. Користење на било кој дел на порталот, се смета дека корисниците се запознаени со овие услови и да ја прифатат употребата на содржините на овој веб-сајт само за лична употреба и на свој ризик.

 

Општи одредби

Klever.com.mk има авторско право на сите содржини (текстуални, визуелни и аудио материјали, бази на податоци, програмски код). Неовластеното користење на било кој дел на порталот, без дозвола на сопственикот на авторските права, се смета за кршење на авторските права и подлежи на законски мерки.

KLEVER-MK го спроведува овој сајт од своите канцеларии во Скопје, Р.Македонија. Воедно не изјавува дека материјалите или услугите на овој сајт се соодветни или достапни за употреба надвор од Р.Македонија, како и пристапувањето во областите каде нивната содржина е нелегална и е забранета. Не е дозволено да се користи увоз или извоз, извоз на материјали или услуги на овој сајт во било која форма или адаптација кршење на важечките закони или други прописи, вклучувајќи, без ограничување, законските и прописи на Р.Македонија. Ако одберете да и пристапите на оваа локација надвор од Р.Македонија , тоа го правите на сопствена иницијатива и сте одговорни за усогласеност со важечките локални закони. Овие Услови ќе се толкуваат во согласност со законите на Р.Македонија и нема да се применуваат принципите за решавање на несогласувањето на законите.

KLEVER-MK може да ги ревидира овие Услови, во секое време со ажурирање на овој документ. Повремено посетувајте ја страницата да ги видите условите кои се применуваат во моментов, затоа што тие се обврзувачки за вас. Одредени одредби од овие Услови може да се замени со јасно определени правни известувања и термини достапни на одредени страници на сајтот.

 

Материјал кој го препраќа корисник (коментари, и други содржини)

Личните податоци кои поминуваат на сајтот klever.com.mk со цел добивање на производот ќе се третираат во согласност со нашиот документ за заштита на приватноста на мрежата. Забрането е да се испрати или пренесува на овој сајт или било што незаконско, заканувачки, навредливи, клевети, непристојни, порнографски или други материјали кои ќе го нарушат законот.

KLEVER-MK на овој сајт не сака да добие доверливи или други информации со кои не може слободно за располага. Било каков материјал, информации или други комуникации кои ќе се пренесуваат  на овој сајт, нема да се сметаат за доверливи оние со кои не може слободно да се располага.

Klever.com.mk нема обврски во однос на овие комуникации. Нашите вработени може да копираат, да го објават, дистрибуирааат, применат или на друг начин да ги  користат сите комуникации и сите податоци, слики, звуци, текст и други работи прикажани во него за сите комерцијални и некомерцијални цели. Се разбира, во оваа група на податоци не ги вклучува вашите лични информации. Тие се во согласност со нашата политика за приватност, ние ги користиме само за внатрешна употреба или да ги пренасочат кон трети лица, а се користат само за целите на обработка на вашата нарачка.

 

Линкови до други веб-сајтови

Линковите од овој веб-сајт со веб-страниците се обезбедени само за да ви помогне и да  ви ја олесни работата. Ако ги користите овие врски, ќе ја напуштите оваа локација. Klever.com.mk не ги разгледува сите сајтови на независни производители и не ги контролира и не е одговорен за било кој од овие сајтови или нивната содржина. Затоа, ние не го поддржувaме, и не даваме никакви изјави за нив, или за било какви информации, софтвер или други производи или материјали кои се наоѓаат таму, или никакви резултати што може да се добијат при користењето на напоменатите сајтови. Ако се одлучите да пристапите на некој од веб-сајтовите на независните продуценти кои се поврзани со овој сајт, тоа го правите на сопствен ризик.


Избор на производи

За да ви биде овозможено купување преку нашиот сајт морате да бидете регистриран корисник. Процесот за регистрација е доста едноставен и од вас бара само основни лични податоци. На врвот на секоја страница има паѓачко мени со категории на производи. Со избирање на категорија отвора нова страница со останатите производи. Повеќе информации за одреден производ можете да видите со кликнување на името на производот на сликата или на називот. Доколку не знаете во која категорија на производи припаѓа производите за кои сте заинтересирани, можете да го користите полето за пребарување кое се наоѓа на врвот од секоја страница. Во областа може да го внесете името на производот. За време на прегледот на располагање за купување призводи, ќе забележите дека постои копче „ДОДАДИ ВО КОШНИЧКА“. Кога ќе го кликнете тоа копче ке бидете известени дека производот е во вашата КОШНИЧКА. Можно е да го додадете повеќе пати истиот производ во кошничката.

 

Содржина на кошничка

Во секое време, ви нуди преглед на сите производи што сакате да ги купите. Со едноставно кликнување на иконата на кошничката во горниот дел на страната се појавува листа на производи, која ги претставува сите производи подготвени за купување. Можете лесно да ги избришете производите од кошничката или да го зголемите бројот на саканите производи, или пак да употребите бонус поени за купување на производите, доколку е возможно.

 

Нарачка на производи од кошничка

Кога ќе бидете спремни да ја извршите нарачката потребно е само да кликнете на страната каде што се наоѓа кошничка и кликнете на копчето „ПЛАТИ“ и притоа ќе ви се прикаже содржината на сите артикли кои сте ги додале во кошничката. Ќе ви биде побарано да влезете во вашиот профил или да се зачлените-регистрирате. Формуларот кој го пополнувате за време на регистрацијата потребно е да го пополните само еднаш, а секој нареден пат доволно е само да се логирате со својот профил. Потоа ќе ви се отвори страна на која треба да се изврши плаќање на нарачката, во повеќе чекори. Доколу сте се предомислиле во врска со нарачката и сакате да промените било што едноставно можете да се вратите на страната каде што е кошничката со клик на „Продолжете со купување“. Враќање на делот за плаќање може да се вратите со клик на „ПЛАТИ“ (во делот каде што се наоѓа кошничката).

 

Избор на начин за плаќања

Начинот на кој можете да ја платите нарачката е:

  • Во готово
  • Вирмански , со фактура
  • MASTER CARD
  • VISA


Испорака

Нарачаната роба од 06.00 – 12.00 часот, ќе биде испорачана истиот ден, а сите нарачки пратени по 12.00 часот ќе бидат испорачани наредниот ден.

Трошоци за испорака:

  • 200 ден. –  за нарачки помали од 3000 ден

За нарачка над 3001 денари, испораката е бесплатна.


Рекламации

Доколку сте пратиле нарачка, но робата не Ви е испорачана, Ве молиме да не контактирате:

Доколку сакате да ја откажете нарачката, контактирајте не или јавете ни се на телефон и доколку робата не е испорачана, истата ќе биде стопирана.

Доколку робата е веќе испорачана, трошоците за испорака ќе паднат на Ваш терет.


Реализирање на нарачка

При кликање на ПОТВРДЕНА НАРАЧКА, ќе ви се прикаже известување за успешно испраќање на нарачката. На e-mail адресата која сте ја посочиле при регистрација на сајтот, наскоро ќе ви пристигне потврда за нарачаните артикли. Откако ќе се евидентира вашата нарачка на телефон ќе ве исконтактира наш оператор кој работи во делот на интернет продажба за проверка на испораката. За сите дополнителни прашања можете да не контактирате:

 

Заштита на приватност

Во име на KLEVER-MK се заложуваме дека ќе биде зачувана приватноста на сите наши клиенти. Ние ги собираме само потребните, основни информации за клиенти/корисници и информациите потребни за бизнис и за информирање на корисниците во согласност со добрите деловни навики и со цел да се обезбедат квалитетни услуги. Ние им даваме можност на избор на корисниците вклучувајки ја и одлуката за тоа дали сакаат да бидат избришани од e-mail базата кои се користат за маркетинг кампањи. Сите податоци за корисници/купувачи се строго доверливи и се достапни само на вработените кои имаат потреба со таквите информации да ги извршуваат своите должности. Сите вработени во KLEVER-MK (и бизнис партнери) се одговорни за усогласеност со принципите за заштита на приватноста.

Кога ќе влезат деталите за платежната картичка, чувствителни информации се пренесуваат преку јавните мрежи во заштитена(енкриптирана) форма со користење на SSL и PKI системот, како што во моментов е најнапредната криптографска технологија. Сигурноста на податоците при купување, го гарантира процесот со платежна картичка, Комерцијална банка Р.Македонија, па така комплетно процесот на наплата се објавува на официјалната страна на банката. Во ниеден момент податоците за платежната картичка не се достапни за нашиот систем.

 

Враќање на средства

Во случај на враќање на производите или враќање на средствата на купувачот кој претходно платил со одредена платежна картичка, делумно или во целост, без оглед на причината за враќање, KLEVER-MK е должна да го врати само преку Visa, EC/ MC и Maestro плаќања, што значи дека банката на барање на продавачот, ќе ги врати средствата на сметката на сопственикот на картичката.